BLOG - Hè, alweer een nieuwjaarsborrel....

Nieuwjaarsborrels; voor de één een verplicht nummertje, voor de ander een uitgelezen kans om te netwerken, je te profileren of simpelweg je gezicht even te laten zien. En als organisator een mooi moment om je medewerkers of relaties de plannen voor komend jaar te vertellen. Onder het genot van een glaasje bubbels is dat natuurlijk geen straf. Ben je in de (gelukkige?) positie dat je slechts één uitnodiging hebt ontvangen, is een hapje en drankje nuttigen en proosten op een nieuw succesvol jaar met collega's of relaties natuurlijk een mooi en gezellig moment. Maar als je op meerdere recepties verwacht wordt, is die oh zo mooie speech van een directeur na een paar keer natuurlijk ook niet meer bijzonder.

Hoe kun je je als initiatiefnemer van zo'n receptie nou onderscheiden en zorgen dat je gasten toch op komen dagen? Vergeet dan alle recepties waar je ooit geweest bent en gooi het eens over een andere boeg; ga cocktails maken, ga koken, ga steppen, ga ....kortom; ga wat doen! Natuurlijk kan de directeur zijn of haar speech (want dat wil een directeur) nog steeds geven en natuurlijk hoort dat glaasje bubbels erbij. Maar dat kan op zoveel manieren dat een receptie op de ‘standaard’ manier (lees speech, terugblik, bedankje en borreltje) niet meer van deze tijd is. Om een idee te geven wat het theater kan bieden om een beleving te creëren die je gasten niet snel vergeten, hebben we alvast wat arrangementen uitgewerkt. Maar niks staat vast, wat ons betreft; hoe gekker hoe beter!

Naast de vele mogelijkheden, willen we je ook graag een paar algemene tips geven voor de organisatie van een nieuwjaarsborrel. Dat maakt de start van de organisatie in ieder geval al een stukje makkelijker!
1. Kies de juiste dag en tijd; essentieel voor een goede opkomst. Op zaterdagavond borrelen klinkt gezellig, maar wie van je medewerkers komt er op z’n vrije dag opdraven?
2. Dresscode; geef je gasten een kleine hint door een dresscode te vermelden. Zorgt niet alleen voor nieuwsgierigheid vooraf, maar ook een feestelijke sfeer tijdens de borrel.
3. Communiceer met een aansprekende uitnodiging, een begin- en eindtijd en rsvp. Duidelijkheid voor de gasten, maar ook voor jezelf.
4. Catering; lijkt logisch, maar wordt nog wel eens onderschat. Lekker eten en drinken blijft hangen bij mensen, dus zorg dat dit tiptop in orde is en verras mensen.
5. Denk aan jezelf! Natuurlijk wil je je onder je gasten mengen en niet je niet druk hoeven te maken of de hapjes al klaar zijn. Geef taken uit handen, zodat je zelf ook kunt genieten!
 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.