Een kijkje achter de schermen

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Martin Brons, ik werk bij de afdeling Techniek. Ik werk hier sinds september fulltime, maar hiervoor was ik wel al 4 jaar in dienst als freelancer. Mijn specialiteit is geluid en video. Daarnaast ondersteun ik andere technici bij theatervoorstellingen. Naast mijn werk bij Flint ben ik een rustig persoon die graag omgaat met zijn vrienden. Omdat het werk bij Flint best wel energie vraagt, probeer ik in mijn vrije tijd een beetje tot rust te komen en energie op te bouwen. Mijn hobby’s zijn wandelen, motorrijden en alles wat met muziek te maken heeft.

Hoe zit een dag als technicus eruit tijdens een evenement?
Dit zijn meestal drukke en lange dagen. We starten altijd met een kopje koffie. We beginnen vaak op tijd, tussen 7 en 8 uur in de ochtend, om alles op te bouwen en voor te bereiden. We gaan dan alle video doorlopen, licht stellen, projectie stellen en soundchecken. Wanneer we daar eenmaal klaar mee zijn, komt de organisatie van het evenement al binnen. Dit is vaak rond de klok van 10, wat betekent dat je best kort de tijd hebt om alles klaar te zetten. Omdat wij heel snel kunnen opbouwen en efficiënt kunnen werken is dat geen enkel probleem. Op een dag van een evenement staan we meestal met drie tot vier man. Eén voor geluid, één voor licht, één voor video en vaak loopt er nog ééntje extra rond als alleskunner. We komen als eerste binnen en gaan als laatste weg, omdat we ook weer alles moeten afbouwen. Vaak als een evenement voorbij is, zijn wij nog twee uur bezig.

Maar eigenlijk begint een evenement voor ons al eerder. Meestal hebben we een week voorafgaand aan het evenement een bespreking met de klant om alles goed door te nemen, zoals het programma, de sprekers en technische wensen. Daarnaast is het voor zowel de klant als voor ons fijn als we elkaar al kennen voordat het evenement plaatsvindt.

Wat is er volgens jou uniek aan Flint?
Wat Flint uniek maakt is dat er hier echte techneuten werken. Daar bedoel ik mee dat er niet alleen theatertechnici rondlopen, maar dat er ook technici uit andere branches komen. Hierdoor is iedereen heel up-to-date en innovatief. Daarnaast vind ik dat Flint als theater veel meerwaarde biedt. Doordat je in een theater zit, kun je een evenement heel snel een karakter en sfeer geven. Er zijn veel vaste faciliteiten zoals licht en geluid die al goed zijn afgestemd. De basis is hier gewoon heel goed, zowel qua techniek als qua sfeer.

Wat zijn de trends op het gebied van theatertechniek?
Ik denk dat de grootste trend het gebruik van video is, dit wordt een steeds groter item. Video dat bijvoorbeeld ook gebruikt wordt als licht. Vroeger had je namelijk veel decor dat je gebruikte tijdens een evenement, nu zijn er veel meer mogelijkheden door projectie.

Hoe zie jij je toekomst?
Oeh, lastig. Ik denk dat Flint zich in de toekomst steeds meer bezig houdt met het verbeteren van video, want daar kun je zoveel mee. Daarnaast zoeken we altijd manieren om ons werksysteem optimaler te krijgen, zodat alles steeds efficiënter werkt. Daar zie ik mijzelf in als helpende factor.
Ik vind het moeilijk te zeggen waar ik over 10 jaar ben. Ik heb het nu heel erg naar mijn zin hier in Flint, maar ik ben iemand die graag kansen grijpt als ze er zijn. Eén ding weet ik wel zeker; ik blijf in deze branche. Maar het liefst wel binnen Flint, hier heb ik gewoon een fijne werkplek en leuke collega’s.

Flint in 1 woord?
Warm.
 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.