KRAFT viert Oud & Nieuw in Flint

Flint bouwt graag aan nieuwe samenwerkingen met externe partners. Al enige tijd was Kraft Events, in ons vizier vanwege hun betrokkenheid bij de stad, aansprekende eigen titels en bereik van een jonge, landelijke doelgroep. Toen er eenmaal een voorstel lag voor een Oud& Nieuw festival in Flint moesten we daar echter wel even over nadenken. Dit was wel echt heel wat anders. Na een aantal leuke gesprekken, durfden beiden partijen de uitdaging aan, met succes! We blikken terug op een geweldig Oud & Nieuw feest en kijken uit de komende editie.

De organisatie achter het festival
Kraft Events is een organisatiebureau, oorspronkelijk uit Amersfoort en nu gevestigd in Amsterdam. De gezichten achter deze organisatie, Nik Scheijderberg en Tim Hoogenboom, zijn jong van geest en ervaren. Ze zijn van de oude, klassieke stempel: bedenken eerlijke concepten en leveren functionele diensten die de klant beter maken. Tegelijkertijd zijn ze vooruitstrevend en vernieuwend. Jonge honden die gretig alle moderne media omarmen én gebruiken voor hun concepten. Eén van deze concepten is KRAFT.

Dit evenement onderscheidt zich door de verbintenis van ambacht met alternatieve elektronische muziek. De KRAFT-evenementen vinden twee keer per jaar plaats op verschillende spraakmakende locaties. Tijdens de jaarwisseling 2015-2016 vond de derde editie van het Oud & Nieuw festival voor het eerst plaats in Flint.

Waarom Flint?
‘De locatie biedt de ambiance die wij zoeken als geschikte evenementen locatie. Het is naar ons weten de enige locatie in Amersfoort waar soort gelijke indoor evenementen kunnen worden gehouden. Ook zien wij met KRAFT groei mogelijkheden in Flint’.

Elektronische muziek in theater
Het is misschien niet de eerste gedachte die bij je opkomt als je aan het theater denkt. Juist daarom was het voor ons een unieke en bijzondere kans om deze samenwerking aan te gaan. Een nieuwe doelgroep die kennismaakt met Flint. De focus voor dit evenement ligt op inwoners van Amersfoort en omgeving van 18 jaar en ouder.

Na de Kerst is de organisatie van KRAFT dagen in de weer geweest met de opbouw. De AFASzaal en omliggende ruimtes ondergingen een metamorfose, podia werden gebouwd en vele mensen zijn in de weer geweest om Flint om te toveren tot de ultieme feestlocatie. Buitenom het muzikale programma werd er ook veel aandacht besteed aan de randprogrammering, oftewel interactie vermaak. Dit heeft zich geuit in een bijzonder decor, theater, een ‘chill’ area met zitzakken en een foodgedeelte op het terras. Voor kenners; de programmering in de AFASzaal bestond uit de volgende namen Carlos Valdes, JP Enfant, Marcel Fengler , Doka & Fiedel. Op een klein podium draaien dj’s met verschillende muziekgenres.

All night long
Vlak na de jaarwisseling, om 0.30 uur openden onze deuren en barstte het feest los. Zo’n 1700 bezoekers brachten hun Oud & Nieuw door op dit festival. Doordat Kraft Events werkelijk aan alles gedacht heeft, is het evenement vlekkeloos verlopen. Om 7.30 uur ging de muziek uit en keerden de bezoekers huiswaarts.

Jaarwisseling 2016 – 2017
Na een succesvolle eerste editie zet de samenwerking zich voort en bereiden wij en de organisatie KRAFT zich voor op komend Oud & Nieuw. Dat het weer een spectaculair feest gaat worden, staat vast. Wij kijken er in ieder geval naar uit!

‘Samenwerken met het team bij Flint is voor ons als jonge evenementen organisatie een verademing. Naast de overtuigende charme van het goed onderhouden pand en geweldige faciliteiten heeft het team in de back-office een enorme positieve invloed gehad op de realisatie van ons evenement’.

Meer informatie over KRAFT is te vinden op www.kraftfestival.nl
 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.