Zeepkistpresentaties

Tijdens de Dragersavond van 12 juni 2017 vonden er 8 presentaties plaats van organisaties die komend seizoen in Flint een voorstelling, festival of ander soort evenement organiseren. Als Drager kunt u bij één of meerdere evenementen aanhaken om op die manier uw merk meer lading te geven en meer binding te creëren met Amersfoort. Hieronder stellen we nogmaals de organisaties aan u voor en nodigen we u uit om contact te leggen!

September me
mag ik jou septemberen?
je lostrekken uit de alledaagse realiteit,
een voor een al je laagjes afpellen,
je harnas openbreken
totdat alles stroomt.
en je nieuwsgierig bent naar de mooiste muziek,
je je wilt laten verassen door de spannendste optredens
alles je om je heen kunt vergeten.
mag ik jou septemberen?

September me, voorheen Amerfortissimo, is een kamermuziekfestival dat sinds kort onder de artistieke leiding staat van het Ragazze Quartet, één van de meest toonaangevende stemmen in de Nederlandseklassieke muziek-wereld van dit moment.
Naar de website

Stichting Hulphond
Op 28 november neemt Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten, u tijdens een bijzondere theateravond mee op een reis langs zijn eigen leven en dat van anderen. Hij vertelt over 40 jaar succesvol leiderschap en stimuleert u om na te denken over uw eigen levensverhaal. Inspiratiebron voor deze unieke voorstelling zijn onder meer de bijzondere verhalen van mensen die weer een nieuw perspectief kregen met de inzet van een hulphond. De voorstelling wordt muzikaal omlijst door de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” en zangeres Erica Yong.
Naar de website

Dias Latinos
Bienvenudo!
Dias Latinos, het Latijns-Caribisch muziekfestival, is weer terug in Amersfoort! Dias Latinos is een latin festival 'para toda la familia’; geschikt voor bezoekers en deelnemers van alle leeftijden en van alle cultuurgroepen. Een heel weekend is de binnenstad van Amersfoort in de ban van salsa, samba en het zonnige caraibische gevoel! Dias Latinos is een gratis festival voor bezoekers uit heel Nederland.
De middag voordat Dias Latinos losbarst vieren we ‘Viva la Vida, Fiësta’ en wordt er speciale aandacht geschonken aan mensen met een beperking.
Jörgen Rayman is als directeur én gastheer aan het festival verbonden en staat persoonlijk garant voor de kwaliteit van de programmering van muziek en dans. Dias Latinos ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van sponsoren en donateurs om het festival gratis toegankelijk te houden en heeft de culturele ANBI status.
Naar de website.

Stichting Vier het Leven
Mensen die een hoge leeftijd bereiken, zitten veelal thuis. Veel ouderen verliezen zo gaandeweg het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven. Stichting Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen. Doel hiermee is een positieve bijdrage te leveren aan het beperken en voorkomen van sociaal isolement. De kracht van Vier het Leven zit in de menselijke aanpak, de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. Een mooie voorstelling dompelt je onder in een andere belevingswereld die confronteert, verleidt, verrast en ontroert. Je ontmoet bekende en nieuwe mensen en voelt je weer even écht verbonden. Wil je ons ondersteunen, neem dan contact op met esther@4hetleven.nl.
Naar de website

AJO
Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) behoort al jaren tot de top van jeugdsymfonieorkesten in Nederland. Nationaal vermaarde solisten, zoals Carel Krayenhof en Janine Jansen traden met het orkest op. Ook worden uitvoeringen in het Concertgebouw gegeven (2016, 2018). Op 30 juni begeleidt het orkest Guus Meeuwis. Het is inspirerend te zien hoe jongeren met elkaar de passie voor het spelen van klassieke muziek delen en die weten over te brengen. Hoe met veel discipline en samenwerking doelen bereikt worden die individueel niet mogelijk zouden zijn geweest.

Het AJO heeft bedrijven veel te bieden voor hun relaties en medewerkers. Om de continuïteit te waarborgen is het AJO dringend op zoek naar een derde hoofdsponsor voor € 5.000 per jaar voor 3 jaar, of een subsponsor van € 1.000 - € 2.500 voor een jaar. Het eenmalig sponsoren van een concert of de buitenlandse tournee 2017 is natuurlijk ook van harte welkom! Er is een breed scala aan tegenprestaties mogelijk.
Naar de website


Flirting with the Blues
‘Flirting with the Blues’, een coproductie tussen Stichting Blues & Roots Amersfoort en Flint, is een non-stop indoor bluesfestival met nationale en internationale artiesten in een sfeervolle setting, met eigentijdse horeca en de nieuwste collector items. Hoewel het op de eerste plaats om muziek draait, is ‘Flirting with de Blues’ meer dan alleen een blues muziekfestival. Flint wordt omgetoverd in een gezellig marktplein, waar verschillende stands zullen staan met een gevarieerd aanbod aan cd’s, platen, t-shirts, etc. Trek theaterkeuken & café staat helemaal in het teken van het festival. Een lekker ontspannen dagje rondstruinen en genieten van heerlijke bluesmuziek.

Onze ambitie is om ‘Flirting with the Blues’ te laten groeien om zo van Amersfoort de ‘blueshoofdstad’ van Nederland te maken. En groeien willen we door er een 2-daags festival van te maken en grotere internationale artiesten te programmeren. Om dit te bewerkstelligen zijn we op zoek naar sponsors/dragers die ons hierbij willen helpen.
Heeft u interesse? Mail dan naar sponsoring@bluesamersfoort.nl en we nemen contact met u op over de mogelijkheden.
Naar de website

TEDx Youth
TEDxYouth @Amersfoort is ontstaan met het idee om jongeren met lokale overheden en bedrijven te verbinden. Amersfoort is een snelgroeiende stad. Met diversiteit van mensen, veel starters en studenten is Amersfoort de plek voor TEDxYouth. Hoe zal de toekomst eruit zien? Hoe zullen jonge mensen Amersfoort de plek maken waar je moet zijn? Wat is de visie van jongeren en hoe zullen ze de twee werelden verbinden. Wat is 'De kracht van een veranderende wereld?' Naar de website

Mallejan Festival
Na een geslaagde première van het Mallejan Festival - 17 april 2017 - werkt de organisatie aan de tweede editie. Opnieuw op Tweede Paasdag, 2 april 2018. En opnieuw in een groot aantal locaties in en rond de Amersfoortse binnenstad. Het Mallejan Festival wil de bezoekers verrassen met opvallende, overwegend jonge en opkomende artiesten uit de Nederlandse kleinkunst. Dit zal ook voor 2018 de leidraad zijn bij de samenstelling van de programmering.
Naar de website

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.